Русский военный корабль, иди на#уй!

Слава Україні! Героям Слава!

Слава Нації! смерть ворогам!

Україна - понад усе.

Пивні підсумки 2022

До річниці вторгнення росії в Україну, вирішив написати свої пивні підсумки 2022 року. Так, я не став виключенням – 24 лютого змінило моє життя. Ще 23 лютого я пив Zlaty Bazant 10% від Heineken Slovensko, а вже 24 прокинувся від вибухів. Далі, були тревожні дні і ночі, переїзди. Але життя має продовжуватись, тому 28 березня я відкрив для себе пиво “Braunwald від Fanatic Brewing Center”.

Після переїзду з Харкова, ми зупинилися у Кропівницькому. Це невеличкий обласний центр у самому центрі України. Перші дні взагалі було все зачинено. Згодом стали відчинятися кафе та магазини. У місті працює місцева броварня Дудляр з декількома точками продажу, десь 2 Сільпо та Велварт. Це я до чого, за місяць я перепробував все, що можна було спробувати в місті.

У цей час я часто їздив в Харків. І от наприклад, у Кременчуці знайшов “Козацька броварня”. Взяв у них 4 сорти. У Запоріжжі знайшов, напевно, останнє пиво від SD Brewery. Заїзжав у м. Лубни до Ярмаркової броварні. На саму пивоварню не попав, але пива купив. Якось заїхав до Березанської броварні. Тут треба сказати найголовніше – якщо їхати з Харкова у сторону Києва, то тією дорогою, якою заїзджали, тією дорогою у виїзджайте. Став замовляти в інеті, наприклад у Varvar Brewery.

Щоб якось відволіктись, ми часто кудись виїзджали. Наприклад, ми поїхали до Умані і заїхали до фірмового магазину Уманьпиво. Серед іншого взяв 3х літрову банку пива. Кльово вони там все зробили. Будете в Умані – обов’язково заруліть туди.

І мабуть, найцікавіша історія літа 2022. Значіть побачив я у ФБ що пивовар з DiD Brewery продає свою золоту корку. Треба зауважити, що усі гроші з продажу підуть на потреби ЗСУ. Я виграв цей лот, та поїхав за ним у Київ. Побував у на самій пивоварні, попив пива та, найголовніше, поспілкувався з цікавими людьми. Дякую Сергію.

Ну і трошки цікавих фактів:

  • мною було продегустовано 416 видів пива. Тобто, трошки більше 1 пива в день. І це при тому що більше місяця я не пив нового пива :).
  • Я продегустував 78 видів розливного пива, та 95 баночного пива, та 243 пива у склі.
  • Я витратив 830 y.e. на нове пиво. Тут також варто зауважити що, я пив пиво мабуть кожен день, але не кожен день було нове. Тому 830 y.e. це чисто нове.
  • Найдорожчим пивом було Redredmiatamiata від The Veil Brewing Co. – 19.55 y.e. за баночку
  • Відкрив 82 броварені. Найбільше з України – 36, та Німеччини – 14.

Підсумовуючи, життя продовжується. Треба робити те що вас заспокоює, надихає. Для мене це дегустація пива. Усім дякую. Слава Україні. Смерть ворогам.