Русский военный корабль, иди на#уй!

Слава Україні! Героям Слава!

Слава Нації! смерть ворогам!

Україна - понад усе.

Пивні підсумки 2023

Перше січня нового року. Є вільна хвилинка, тому вирішив почати писати свої підсумки 2023.

Я навіть не знаю з чого почати. Напевно з того, що я також багато їздив. Цього року із сім’єю, у Харків. Набирав по дорозі пива та дегустував у Києві. Наприклад, навпроти Мака у Полтаві є фірмовий магазин Полтавпиво. Все добре, але якщо б продавчині були більш розторопні, та у броварні було б більше сортів, то на мій погляд у магазина були б черги.

Цього року я відкрив для себе пиво від Оболоні. І ні, не у тому сенсі, що воно добре, а тому, що вони варять багато різновидів і їх можна купити і фірмових магазинах.

Побував два рази на фестивалі домашніх пивоварів. Останнього разу набрав стільки пива (був за кермом, тому не міг навіть спробувати), що пиво стоїть досі.

Я відкривав нові українські броварні, нові стилі. Мав нові знайомства. Побував нарешті у Герширі. Я у мирний час не їздив у Гершир, а тут, у війну, попросили мене купити у них бокал. Це була добра нагода заїхати. Справа була зроблена на 101% – є і бокал і нове пиво.

Побував проїздом в Обухові на броварні Malle. Поїли, набрали пива. Одне пиво стоїть досі у шафі. Прикольно, що напис, був просто написаний маркером – давно вже стерся. Я не знаю коли його буду пити, але майже 100% навіть не згадаю назву.

Цього року було пиво, яке продається лише в одному пабі у Києві – “Пиво на 100000“.

Робив замовлення. Наприклад, у далекому 2017 році, дізнався, що у Франківську є броварня Ягер. Тоді я спробував їх пиво Хмільне та Медове. І от у цьому році я вирішив зробити замовлення. Хто би знав, що навесні, потім і влітку, я буду у Франику і міг заїхати до них. :). А також були замовлення з Чернівців та з Канева.

Навесні, до мене у заїзджав кум. Привіз із собою вінницього пива. Тоді для себе я відкрив пиво від Barley & Hops. Назва, до речі, як на мене не дуже вдала, бо важко буде знайти саме цю броварню. Було 6 сортів. На мій погляд пиво слабеньке (середня моя оцінка 2.7), але дуже дякую куму за пиво.

Ну і трошки цікавих фактів:

  • мною було продегустовано 375 видів пива.
  • Я продегустував 85 видів розливного пива, та 99 баночного пива, та 170 пива у склі, а ще було пиво у пластику (то яке продается відразу у цій тарі), та пивні батли.
  • Я витратив 822 y.e. на нове пиво. Тут також варто зауважити що, я пив пиво мабуть кожен день, але не кожен день було нове. Тому 822 y.e. це чисто нове.
  • Найдорожчим пивом було 3 Fonteinen Oude Geuze від Brouwerij 3 Fonteinen – 47.83 y.e. за півторалітрову скляну (!!!!) пляшку.
  • Відкрив 54 броварені. Найбільше з України – 30, та Німеччини – 5.

Якщо підсумувати – життя не зупиняється. Я також купував нове пиво. Знайомився з новими броварнями. Перемога буде за нами.

Слава Україні — Героям Слава! Смерть ворогам. Україна понад усе.