Русский военный корабль, иди на#уй!

Слава Україні! Героям Слава!

Слава Нації! смерть ворогам!

Україна - понад усе.

Гуцульська крафтова броварня «Ципа»

Днями проїздом побував на броварні «Ципа» у с.Кваси на Закарапатті. Це маленьке містечко, але окрім місцевої броварні там є красива та срімка річка Чорна Тиса, еко-ферма з сироварнею та ресторан з смачною їжею. Дорога з Франківська там одна, до речі, дуже хороша та мальовнича.

По дорозі, у самому селі, буде знак – ковані “звірі” одна на одній, не пропустите (на гугл картах їх ще нема). Звертаєте праворуч, 100 кроків (на стіні зліва буде все написано) і ви на броварні. Місце під парковку є багато. На вулиці є пару точок для фото, але саме цікаве знаходиться всередині. На першому поверсі знаходиться сама броварня з чанами, барна стійка та столики щоб випити смачне пиво. На другому, можна зробити класні фото броварні, а також більш, як на мене, зручні місця для відпочинку. Сам заклад працює як паб, тому поїсти, наприклад перші страви, там зараз неможна (сподіваюсь потім виправлять). Є картопля фрі, бургери та просто закуски до пива. Я зібрав собі коробочку на 8 пляшок, до речі, коробочки у них саме такі і поїхав (300 метрів від броварні :)) до закладу Бокараш.

Заклад Бокараш. Якщо ви зайдите на офіційну сторінку броварні ви побачите фото пивовара на фоні білих яєць. Так ось, ці яйця знаходяться саме у цьому закладі. Як нам сказав офіціянт, там бродить експерементальні сорти пива. Сам заклад готовить смачну українську кухню. Ми взяли борщ та бограч. Той хто не знає, що таке бограч – це густий, насичений, вміру гострий суп. Поїли, розрахувалися та поїхали до Гуцульської сироварні “Розенталь”.

Треба проїхати ще метрів 400 і ви на місці. Там ще один заклад де можна скуштувати гуцульської піци, але туди треба їхати за сирами. У магазині працює приємна жіночка, яка розповість, які сири є і що підійде саме вам. Є багато столиків на вулиці і дитячий майданчик.

Ну і як підсумок – якщо будете на Закарпатті заїдьте до броварні Ципа, зкуштуйте борщ у закладі Бокараш, та придбайте сири на еко-фермі Розенталь.

А я нагадую, що усі мої дегустації від броварні “Ципа” можна побачити тут. А на офіційному сайті або на сторінці у ФБ можна стежити за життям броварні.